Aktywne ferie

Tegoroczne ferie podopieczni ŚDS spędzili bardzo aktywnie. Był to czas sportu dla naszej placówki. Dzięki uprzejmości Ośrodka Sportu i Rekreacji w Brodnicy codziennie mieliśmy okazję korzystać z kręgielni oraz stołu do ping ponga. Była to świetna okazja do pobudzenia do aktywności dnia codziennego, ukazania miłego sposobu spędzania czasu wolnego, sposobu wypoczynku zwłaszcza w długie zimowe wieczory. Ponadto uczestnicy zajęć rozwijali umiejętności gry w kręgle, współpracy w zespole oraz atmosfery zdrowej rywalizacji. Chętni, mogli nauczyć się gry w ping ponga, a ci, którym ten sport nie jest obcy, mieli możliwość rozwijania swoich zdolności w tej dziedzinie. Poza tym bardzo dużo spacerowaliśmy. Ta sportowa przygoda sprzyjała także poprawie sprawności fizycznej i kondycji.

Nie ukrywamy, iż był to czas zadowolenia i satysfakcji z aktywnie spędzonego czasu. Mamy nadzieję, że nasza współpraca z brodnickim OSIR będzie się nie nieustannie rozwijała.