Jak równi z równymi...

W dniu 2 czerwca br. podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy wspólnie spędzili czas wraz z wychowankami bursy oraz harcerzami.

Harcerze zaproponowali dla nas gry i zabawy integracyjne, które wprawiły wszystkich w bardzo dobry nastrój. Śmiechom nie było końca. Przybyli goście zapoznali także uczestników spotkania z działalnością braci harcerskiej. Pomimo deszczowej pogody wzięliśmy udział w biegu patrolowym, podczas którego mogliśmy wykazać się pomysłowością i sprawnością fizyczną oraz wiedzą. Nie mogło oczywiście zabraknąć śpiewów przy dźwiękach gitar.

Wspaniałą zabawę przerwaliśmy na krótko, by skosztować przygotowanych dla wszystkich pieczonych kiełbasek oraz słodkości. Na zakończenie bawiliśmy się podczas tańca przy dobrej muzyce.

Czas minął niepostrzeżenie i z żalem rozstawaliśmy się z naszymi nowymi przyjaciółmi, mając nadzieję na kolejne spotkania.