Kok, czy loki?

25 października podopieczni ŚDS-u uczestniczyli w otwartych zajęciach w RCKPiU w Brodnicy. To już kolejne takie spotkanie podczas którego przyszli fryzjerzy mogą popraktykować swoje umiejętności a podopieczni zmienić swój wygląd, zadbać o włosy, zrelaksować się. Takie spotkania pomagają w poprawie komunikacji społecznej, otwarciu się na społeczeństwo, a także poprawę własnego wyglądu, jak i samopoczucia.

Pani Małgosia – jedna z uczestniczek zajęć  w ŚDS mówi: „Cieszę się, kiedy koleżanki zauważą zmianę mojego wyglądu, piękną fryzurę, czy nowy kolor włosów. Jest to dla mnie bardzo ważne.” Większość osób niepełnosprawnych, z uwagi na brak możliwości samodzielnego poruszania się , zaburzeń komunikacji, nie są w stanie odwiedzić profesjonalnego salonu fryzjerskiego.

Dzięki takim spotkaniom mogą spełnić swoje marzenia.