Nasi górą!!! IV Turniej Kręglarski Osób Niepełnosprawnych.

W dniu 25.10.2012r. podopieczni ŚDS Łukasz Filarski, Katarzyna Filarska, Łukasz Dąbrowski oraz Paweł Szewczyk, brali udział w IV Turnieju Kręglarskim Osób Niepełnosprawnych. Turniej odbył się w Brodnicy na Sali OSiR przy ulicy Królowej Jadwigi 1.

O Puchar Burmistrza Miasta rywalizowało 12 drużyn z całej Polski. Po kilku godzinach zmagań z imponującym wynikiem 606 pkt. drużyna ŚDS przy Brodnickim Centrum Caritas zajęła I miejsce, natomiast w klasyfikacji indywidualnej 172 pkt. i tym samym II miejsce zajął Łukasz Dąbrowski. Podopieczni otrzymali medale, dyplomy oraz upominki.

Cały Turniej przebiegał w miłej atmosferze, której towarzyszył zdrowy duch rywalizacji. Dzięki grze zespołowej i wzajemnemu wsparciu, wspólnymi siłami osiągneliśmy sukces.