Okazane Dobro powraca...

Szanowni Państwo,
Do Brodnickiego Centrum Caritas zgłosiła się z prośbą o pomoc w remoncie mieszkania matka samotnie wychowująca dwójkę dzieci. Mieszkanie jest dwupokojowe z malutką toaletą, ogrzewane piecem kaflowym. Rodzina utrzymuje się tylko z renty oraz zasiłków z pomocy społecznej. Chcąc pomóc tej rodzinie zamierzamy przeprowadzić generalny remont mieszkania: wymiana ogrzewania, przebudowa toalety na łazienkę z prysznicem, położenie płytek, odmalowanie ścian. Część prac remontowych (malowanie, kładzenie glazury) została przeprowadzona przez ekipę remontową składającą się z osób bezdomnych z Ośrodka Wsparcia dla Osób Bezdomnych i Zagrożonych Bezdomnością. Jest to jednocześnie element terapii dla osób z naszego ośrodka, oraz ich wkład w pomoc drugiemu potrzebującemu. Koszt całkowitego remontu to ponad 11.000,00 złotych.
Nie jesteśmy w stanie z własnych środków pokryć tak wysokiego wydatku. W związku z powyższym zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc finansową, ponieważ w wypadku tej rodziny każda złotówka jest krokiem przybliżającym do normalnego życia. Będziemy wdzięczni za okazaną pomoc i zapewniamy o codziennej modlitwie w intencji naszych darczyńców.
Kontakt: tel. kom.: 530 343 842; e-mail: caritas.brodnica17@wp.pl