Pamiętamy o chorych

Z okazji Światowego Dnia Chorego w dniu 12. lutego br. poszliśmy w odwiedziny do naszych przyjaciół z Domu Pomocy Społecznej w Brodnicy. Przyjęto nas bardzo ciepło i zaproszono do wspólnego poczęstunku. Ponieważ był to czas tak zwanego „tłustego czwartku” skosztowaliśmy pączków specjalnie dla nas przygotowanych. Ze swojej strony złożyliśmy życzenia wręczając jednocześnie własnoręcznie wykonane z masy solnej serca, pomalowane w wesołe barwy i przyozdobione kokardami. Przekazaliśmy także pamiątkowe obrazki wydane przez Caritas zawierające sentencję z orędzia Jana Pawła II na Światowy Dzień Chorego 2014r.

Gospodarze zapewnili przyjazną atmosferę. Podczas rozmów czas umilała słyszana w tle przyjemna muzyka. W pogodnym nastroju wróciliśmy do codziennych zajęć w ŚDS, czekając na kolejne okazje do wspólnego, miło spędzonego czasu.