Plener malarski w Agroturystyce „Sopień”

Podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy wraz z opiekunami uczestniczyli w trzydniowym plenerze malarskim (14 – 16 września 2012 r.), który odbył się w Agroturystyce nad jeziorem „Sopień”. Przewodnikiem sztuki malarskiej był artysta Wojciech Chwiałkowski. Pod jego okiem powstały obrazy przedstawiające martwą naturę oraz pejzaż. Oprócz zajęć malarskich podopieczni brali udział w grach i zabawach na świeżym powietrzu, spacerach po lesie oraz ognisku. Pomimo braku pogody wszystkim towarzyszyła miła atmosfera. W dobrych nastrojach i z nowym bagażem doświadczeń uczestnicy pleneru szczęśliwie wrócili do domu.

Zajęcia zostały zorganizowane przez PCPR Brodnica, w ramach projektu „Poprzez aktywność osiągniesz sukces“, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego.