kiermasz

Środowiskowy Dom Samopomocy na Kiermaszu Świątecznym.

Środowiskowy Dom Samopomocy w czasie przedwielkanocnym uczestniczył w dwóch kiermaszach świątecznych. Zorganizowany w I Liceum Ogólnokształcącym Kiermasz przygotowało Starostwo Powiatowe w dniu 12 marca. Kolejny raz z innymi wytwórcami rękodzieła spotkaliśmy się na rynku brodnickim 20 marca. Tym razem spotkanie zorganizował Brodnicki Dom Kultury. Była to znakomita okazja, by podopieczni mogli zaprezentować swoje umiejętności i talenty. Wystawa składała się z prac wykonanych w pracowniach: witrażu, stolarskiej i artystycznej. Prace były jedyne w swoim rodzaju – niepowtarzalne. Widząc zainteresowanie innych osób i zbierając pochwały uczestnicy zajęć poczuli się docenieni i ważni. Dzięki ciepłym słowom zasłyszanym od obcych ludzi wzrasta ich poczucie wartości, a serce wypełnia radość. Dziękujemy za okazaną życzliwość wszystkim odwiedzającym nasze wystawowe stanowisko i do zobaczenia w przyszłym roku.