Świat stanął na głowie

Dnia 15 czerwca br. podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy uczestniczyli w wycieczce, podczas której zawitali do Szymbarka. Podopieczni przybyli w gościnne progi Centrum Edukacji i Promocji Regionu. Była to wspaniała okazja, by poznać historię, tradycje, obyczaje i kulturę Kaszub. Na uczestników wycieczki czekało wiele ciekawych i pomysłowych atrakcji; między innymi samodzielny wypiek chleba, zapoznanie się z alfabetem kaszubskim, karmienie zwierząt, podziwianie eksponatów, które zostały wpisane na listę Światowych Rekordów Guinnessa jak na przykład - najdłuższa deska świata. Największe jednak wrażenie wywarło wejście do domu do góry nogami. Wizyta w tym obiekcie wywołała szeroki uśmiech na twarzach każdego, nawet największego ponuraka. Nie mogło zabraknąć smacznego posiłku oraz czasu wolnego na samodzielne zwiedzanie i zakup pamiątek. Pełni wrażeń i pozytywnych przeżyć wycieczkowicze wrócili do domów. Miejsce to pozostanie w naszej pamięci na bardzo długo.