Szlachetny zakup

05.01.2011r.

Składamy serdeczne podziękowania wszystkim osobom, które zechciały wesprzeć Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom. Bez Was nie byłaby możliwa realizacja wielu dzieł, które są rokrocznie podejmowane przez centra Caritas w całej Polsce.

Jak co roku Brodnickie Centrum Caritas uczestniczyło w realizacji Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom. W tym roku świece sprzedawane były przez cały okres adwentu nie tylko w parafiach, ale i w wybranych brodnickich sklepach. Za sprzedaż w sklepach odpowiadali Brodniccy Harcerze. Środki zebrane podczas sprzedaży świec przeznaczone zostaną na doposażenie Ośrodka Wsparcia Dla Osób Bezdomnych i Zagrożonych Bezdomnością "Betania". Na obecną chwilę, łącznie we wszystkich parafiach i sklepach sprzedanych zostało blisko 7 800 dużych i małych świec. Z Caritas Polska zakupiono 7000 świec małych i 1 600 dużych. Kwotę, stanowiącą równowartość świec, których nie udało się sprzedać należy zwrócić do Caritas Polska.