Tanecznie, sportowo, kolorowo czyli kolonie w Brodnickim Centrum

Wakacje to czas zabawy, relaksu, oderwania się od codzienności, ale też czas nabywania nowych doświadczeń. Podczas kolonii dzieci będą miały okazje odkryć swoje talenty, umiejętności, zdolności plastyczne, muzyczne i sportowe. Uczestnicząc w zajęciach będą dzieliły się swoimi pomysłami, przeżyciami, otwierały się na innych.

W  programie tegorocznych  kolonii przewidujemy m.in.:

·         zajęcia. plastyczne z poznawaniem różnych technik plastycznych;

·         zajęcia muzyczne, w tym m.in. mini playback show;

·         zajęcia taneczne;

·         zajęcia sportowe (geocaching – podchody z GPS, wycieczki rowerowe, gra miejska, wyjścia do kręgielni, gimnastyka, rozgrywki sportowe na Orliku)

·         wyjścia nad jezioro;

·     wycieczki: m.in. do Jura Parku i parku wodnego w Solcu Kujawskim, Górznieńsko – Lidzbarskiego Parku Krajobrazowego  - ścieżka edukacyjna do Rezerwatu Przyrody,  wizyta w Ośrodku Edukacji Historycznej „Gród Foluszek”(w tym założenie strojów, wyprawa do lasu, wykonanie zadań rycerskich, nauka dawnych rzemiosł, zabawy, gry, konkursy, ognisko), piesze wycieczki po Brodnickim Parku Krajobrazowym, w tym m.in. trasa pod nazwą: „Szlakiem brodnickich pomników przyrody”;

·         nocne zwiedzanie Brodnicy;

·         wyjścia na kręgle;

·         zajęcia z elementami profilaktyki;

·         zajęcia przybliżające kraje Unii Europejskiej prowadzone przez Regionalny Ośrodek Debaty Międzynarodowej w Toruniu;

Organizowane przez nas kolonie to połączenie przyjemnego z pożytecznym. Dzieci wyjadą nie tylko z miłymi wspomnieniami wakacyjnymi, ale także z nowym zasobem wiedzy. Zadbamy również o rozwój fizyczny dzieci.

Planowane terminy kolonii: I turnus: 18.07 – 28.07.2014 r oraz II turnus: 29.07- 08.08.2014 r.