Terapia przez kręgle?!

Listopad minął pod znakiem sukcesów kręglarskich naszych Podopiecznych!

Po raz kolejny uczestnicy ŚDS-u zmagali się w rozgrywkach kręglarskich w II Integracyjnym Turnieju Kręglarskim o Puchar Burmistrza Brodnicy, który odbył się 26 listopada 2013 roku. W Turnieju brało udział 11 drużyn. Nasza drużyna zajęła tym razem 3 miejsce! W nagrodę otrzymaliśmy statuetkę, brązowe medale i dyplomy, które już znalazły swoje miejsce na półce wśród innych wyróżnień i nagród.

19 listopada Podopieczni wzięli udział w V Jubileuszowym Turnieju Kręglarskim Osób Niepełnosprawnych organizowanym przez Warsztaty Terapii Zajęciowej. Turniej miał miejsce  na Sali OSIR. Od godziny 10.00 odbywały się rozgrywki drużynowe, w których nasza drużyna zajęła 7 miejsce na 30 grających grup. ŚDS reprezentowali Katarzyna Filarska, Łukasz Filarski, Marcin Duriś oraz Zbigniew Rodak. Gratulacje!