Uroczyste rozpoczęcie budowy

Ponad 2000 m2 powierzchni użytkowej, nowe sale terapeutyczne, pokoje pracy indywidualnej, pokoje mieszkalne, pomieszczenia wspólne, pokoje nauki indywidualnej, powstaną w zmodernizowanym i rozbudowanym budynku Brodnickiego Centrum Caritas.

15 maja odbyło się oficjalne rozpoczęcie budowy. Symbolicznego wbicia łopaty dokonali:

Biskup Toruński ks. Wiesław Śmigiel, Przewodniczący Sejmiku Województwa Kujawsko-Pomorskiego Ryszard Bober, Starosta Brodnicki Piotr Boiński, Burmistrz Brodnicy Jarosław Radacz, dyrektor Wydziału Polityki Społecznej Kujawsko-Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego Dorota Hass, Prezes firmy Westerbud Jan Weydmann, Dyrektor Brodnickiego Centrum Caritas ks. Grzegorz Bohdan oraz podopieczni Środowiskowego Domu Samopomocy i Bursy Szkolnej.

Podczas spotkania zaprezentowane zostały doświadczenia Caritas Diecezji Toruńskiej, w tym Brodnickiego Centrum Caritas, w zakresie realizacji projektów współfinansowanych ze środków europejskich oraz realizowanych projektów partnerskich.