Wielki finał spotkań integracyjnych

Dobiegł końca cykl spotkań integracyjnych pod hasłem „Sport, Kultura i Turystyka osób niepełnosprawnych powiatu brodnickiego”. Z tej okazji  6 września br. zaprezentowały się: Warsztat Terapii Zajęciowej, Zespół Szkół Specjalnych, Zakład Aktywności Zawodowej oraz Środowiskowy Dom Samopomocy. W przygotowanych namiotach można było podziwiać prace artystyczne wykonane przez podopiecznych w ramach różnych pracowni, zajęć. Zainteresowani uzyskali wszelkie informacje dotyczące działalności wspomnianych placówek. Uczestnicy zajęć przygotowali szereg atrakcji dla przybyłych gości. Aktywne spędzanie czasu przepełnione było grami i zabawami na świeżym powietrzu, w tym także sportowymi, licznymi konkursami między innymi dotyczącymi wykonania prac plastycznych, wykonania ozdób z kolorowych koralików, malowania twarzy. Każdy uczestnik zabawy za zaangażowanie otrzymał nagrodę.

Na kolorowo przygotowanej scenie zaprezentowano: przedstawienia, kabarety, popisy taneczne i wokalne. Nie zabrakło także ciepłego poczęstunku oraz słodkości.

Spotkanie odbyło się w Warsztacie Terapii Zajęciowej pod hasłem „Święto ulicy Wyspiańskiego”. Główną atrakcją była Para Młoda, którą była dwójka uczestników z WTZ w Brodnicy, tort weselny i wspaniała zabawa przy muzyce.