Wiosenne Spotkanie Koordynatorów Parafialnych Zespołów Caritas

W dniu wczorajszym tj. 15.03.2018 w Brodnickim Centrum Caritas odbyło się spotkanie robocze koordynatorów Parafialnych Zespołów Caritas. To już tradycja naszych spotkań wiosną i jesienią. Zgodnie ze zwyczajem rozpoczęliśmy Mszą Świętą, którą w intencji wszystkich parafii rejonu brodnickiego oraz  koordynatorów i Parafialnych Zespołów Caritas celebrował ks. dyrektor Grzegorz Bohdan. W homilii usłyszeliśmy wiele słów o miłości, która jest nieodłącznym elementem naszej wiary i powołania. Następnie spotkanie przeniosło się na salę konferencyjną gdzie w miłej atmosferze podsumowaliśmy czas od ostatniego, jesiennego spotkania. W naszym zebraniu uczestniczyli przedstawiciele parafii Jezusa Miłosiernego w Brodnicy, Bratiana, Górzna, brodnickiej Fary, Wielkich Radowisk, Cieląt, Wrock, Lipnicy, Jamielnika, Cichego, Żmijewa, Brzozia, Tylic, Łobdowa, Kurkocina i Nowego Miasta Lubawskiego. W wymienionych parafiach w ostatnim czasie przygotowywano paczki mikołajkowe i bożonarodzeniowe dla dzieci i seniorów zamieszkujących parafie, organizowano liczne spotkania wigilijne, zbiórki żywności, odzieży, sprzętu i funduszy dla potrzebujących z parafii, poszkodowanych w ubiegłorocznej nawałnicy, pogorzelców i hospicjum. Parafialne Zespoły aktywnie pomagają w różnych dziedzinach życia swoich parafii. Miło i owocnie spędzony czas szybko minął, a bardzo cieszy to, że na spotkaniach jest nas coraz więcej. Następne spotkanie robocze Parafialnych Zespołów Caritas odbędzie się jesienią.