Ziemniakolot i inne pomysły na integrację

24 października na terenie Brodnickiego Centrum Caritas uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy zorganizowali kolejne spotkanie integracyjne - Święto Pieczonego Ziemniaka. Pogoda dopisała, więc wszyscy zaproszeni goście mogli spotkać się na świeżym powietrzu, wśród przyrody. Główną atrakcją były pieczone ziemniaki i kiełbaski z ogniska. Zaproszeni goście z Zespołu Szkół Specjalnych, Warsztatów Terapii Zajęciowej oraz Domu Pomocy Społecznej mogli zmagać się w typowych dla tego święta konkurencjach sportowych. Największym powodzeniem cieszyły się „Wykopki” i konkurencja „Ziemniakolot”, w której zawodnicy musieli trafić ziemniakiem do dużego garnka. Uczestnicy innych konkurencji wykonywali prace plastyczne z pieczątek ziemniaczanych, oraz walczyli o zwycięstwo w zawodach na „Najdłuższą ziemniaczaną obierkę”. Uczestnicy otrzymywali medale i nagrody pocieszenia. Wszyscy uczestnicy w bardzo pogodnych nastrojach opuścili Brodnickie Centrum, czekając na kolejne spotkanie.