Szukamy Wolontariuszy!

Jeśli chcesz pomóc konkretnym osobom, podzielić się z nimi swoim czasem i talentami, odmienić czyjeś życie – zostań naszym wolontariuszem!

Poszukujemy osób, które chcą i są gotowe poświęcić trochę swojego czasu dla innych – osób w kryzysie bezdomności oraz osób z niepełnosprawnościami. Wolontariat w Brodnickim Centrum Caritas daje możliwość regularnego zaangażowania się we wsparcie innych. Nasi Podopieczni potrzebują różnej formy pomocy – poświęcenia im uwagi, czasu, podzielenia się umiejętnościami a czasem po prostu rozmowy przy kawie.

Obecnie poszukujemy w szczególności WOLONTARIUSZY, którzy chcą się zaangażować w pomoc na rzecz Podopiecznych w Schronisku dla osób bezdomnych w Chełmży oraz Podopiecznych w Środowiskowym Domu Samopomocy w Brodnicy.

Jest kilka sposobów, żeby się z nami skontaktować:

wypełnij formularz kontaktowy

– napisz do nas wiadomość na adres: sekretariat@caritasbrodnica.pl

– napisz do nas poprzez Messenger: @caritasbrodnica

Możesz też znaleźć informacje o wolontariacie w naszym Centrum poprzez Korpus Solidarności

Napisz do nas:-) Być może to Ty szukasz nas, a my szukamy Ciebie! Do zobaczenia!

Brodnickie Centrum Caritas działa do 2002 roku. Od tego czasu nieustannie rozwijamy się i dostosowujemy nasze wsparcie. Prowadzimy działania, którymi obejmujemy na co dzień ponad 200 osób. Nasza kadra to ludzie z pasją, którzy codziennie pomagają innym. Jeśli chcesz zobaczyć jak może wyglądać praca w dużym i przyjaznym zespole, zdobyć doświadczenie z zakresu pomocy społecznej, nauczyć się systematyczności i odpowiedzialności lub podzielić się swoimi talentami, doświadczeniem i umiejętnościami… to jest to propozycja dla Ciebie.